Het team, onder leiding van Xiuyan Lin (roepnaam Yan 'Jen'), ontvangt sinds 2019 gasten in dit bekende pand dat bekend staat om het vroegere café Schanswijck met de grote zaal boven en later een sportschool.
Op 2 april 1972 startte hier familie Hu met het eerste Chinese Specialiteiten Restaurant op deze plek. Inmiddels is het alweer jaren een vertrouwde plek voor dé Chinees van Overschie.
Anno 2024 worden de bovenverdiepingen flink verbouwd tot woonappartementen. De ruimte boven werd al enkele jaren niet meer gebruikt. De pandeigenaar maakt daar nu appartementen in. Het restaurant beneden, de bar en wachtruimte voor afhalen blijven gewoon bestaan. Het tweede restaurantgedeelte wordt medio 2024 omgetoverd tot kinderspeelruimte. Houd onze Facebook- en Instagramberichten in de gaten voor meer informatie en volg ons via social media.
Afhalen of ter plekke dineren in het restaurant. Ervaar onze passie voor de Chinese keuken en gastvrijheid. U bent van harte welkom!
Geschiedenis
De geschiedenis van Chinese restaurants in Nederland is diep en rijk, en gaat terug tot de vroege 20e eeuw, toen de eerste Chinese immigranten hun eethuizen begonnen.
De eerste Chinese immigranten arriveerden in Nederland in de jaren ’10 en ’20, vooral als zeelieden en later als arbeiders. Deze vroege immigranten openden kleinschalige eethuizen om hun landgenoten van vertrouwde gerechten te voorzien. In 1920 werd in Rotterdam het eerste Chinese restaurant geopend "Cheung Kwok Low". Kort erna kwamen er steeds meer.
Het eerste échte Chinese restaurant in Nederland, “Kong Hing” in Amsterdam, opende zijn deuren in 1928. Deze periode luidde het begin in van de Chinese horeca in Nederland. In de daaropvolgende decennia nam het aantal Chinese restaurants gestaag toe, met name na de Tweede Wereldoorlog, toen meer Chinese immigranten naar Nederland kwamen.
De populariteit van Chinese restaurants in Nederland nam explosief toe vanaf de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw, toen er immigranten uit Hongkong en later uit andere delen van China, waaronder het vasteland, naar Nederland kwamen. Deze restaurants serveerden een mix van Chinese en Indonesische gerechten, bekend als 'Chinees-Indisch', die zeer geliefd was bij het Nederlandse publiek.
In deze traditie past New City, waar we de Nederlandse en Chinese culturen met elkaar verbinden door onze authentieke gerechten en bekend onder vele Nederlanders zoals Babi pangang, Foe Yong Hai en Tjap Tjoy.
Chinese Specialiteiten
Bij New City zijn we gespecialiseerd in heerlijke klassieke gerechten, bereid met passie, geïnspireerd door de fantastische smaken uit Azië en met name China. We gebruiken traditionele (familie-)recepten en garanderen zo een constante kwaliteit van uw favoriete Chinese gerechten op Hollandse wijze, zoals Babi Pangang, Pisang Goreng en onze Chinese Mihoen.
Voor een echt onvergetelijke ervaring nodigen we u uit, om onze New City Chinese Rijsttafel te proberen.
Ontdek ook ons afhaalmenu, bestel en haal af of reserveer direct online en kom als gast dineren in ons restaurant en laat u verleiden door de rijke smaken en bijzonder vriendelijke gastvrijheid die wij te bieden hebben.
Afhaalmenu